Inschrijven

Je kunt je t/m 31 augustus voor deze masteropleiding inschrijven. Maar hoe eerder je inschrijft, hoe beter. Als de inschrijving voor 15 juni is gerealiseerd, kan de intakeprocedure nog voor de zomer worden afgerond.

Aanmelding Studielink 
Het inschrijven op de website van Studielink werkt als volgt:

1. Ga naar www.studielink.nl en kies voor 'inloggen met DigiD' en daarna voor 'ga verder naar het DigiD inlogscherm'.
2. Log in met je DigiD.
3. Na het inloggen wordt aan je gevraagd om je persoonsgegevens in te vullen.
4. Nu kun je een inschrijvingsverzoek indienen. Klik op de knop ‘Ga naar mijn persoonlijke pagina’.
     Kies ‘nieuw inschrijvingsverzoek’. Volg de instructie en verstuur je inschrijvingsverzoek.
5. Je inschrijvingsverzoek is verstuurd naar zowel DUO als naar de Marnix Academie.

Op je persoonlijke Studielink-pagina lees je wat de status is van de inschrijving.

Toelatingseisen
Voorwaarden voor toelating tot de Master Passend Meesterschap zijn:

  • ten minste een afgeronde bacheloropleiding voor het onderwijs
  • een werkplek

Kosten
Het wettelijke collegegeld voor 2022-2023 bedraagt € 2.209,-*. Dit is inclusief materiaalkosten, maar exclusief verblijfkosten van de tweedaagse (€ 300,- inclusief btw), de kosten voor de boeken (ongeveer € 350,- per jaar) en eventuele studiereis.
Als extraneus, ook wel examenstudent genoemd, betaal je €2.209,- euro examengeld voor het studiejaar 2022-2023. Je hebt dan alleen recht op het afleggen van examens en tentamens binnen de ingeschreven opleiding, maar geen recht op onderwijs of begeleiding. 

* Heb je eerder een master op het gebied van onderwijs/zorg gevolgd, dan betaal je instellingscollegegeld. Het instellingscollegegeld voor 2022-2023 is € 7.579,-. 

De master Passend Meesterschap is een bekostigde opleiding. Pas als het verschuldigde collegegeld tijdig is betaald, word je definitief ingeschreven als student en ontvang je als bewijs van inschrijving een collegekaart.  Als je kiest voor betaling in termijnen, dan zijn de incassodata 30 september, 30 november, 31 januari, 31 maart en 31 mei.

STAP-budget
De Marnix Academie is, net als andere bekostigde hogescholen in Nederland, begin 2022 gestart met de voorbereidingen van het kunnen aanvragen van een STAP-budget. Vooralsnog kun je voor een opleiding van de Marnix Academie niet het STAP-budget aanvragen. Zodra dit wel mogelijk is dan zullen wij dat via onze website bekend maken.

Lerarenbeurs
Elke leraar heeft een keer in zijn loopbaan in het onderwijs recht op de lerarenbeurs, waarmee hij zijn professionele niveau kan verhogen of zich kan specialiseren. De lerarenbeurs kan alleen aangevraagd worden voor een masteropleiding. Voor de Master Passend Meesterschap kun je de lerarenbeurs ook aanvragen.
De nieuwe aanvraagronde loopt van 1 april tot 15 mei. Je kunt de aanvraag doen op de site van DUO.

Studievoucher
Kreeg jij voor het eerst studiefinanciering in de periode september 2015 tot en met augustus 2019? En viel jij toen onder het nieuwe stelsel van studiefinanciering (leenstelsel)? Dan krijg je na het behalen van je diploma een studievoucher. Je krijgt dan korting op het collegegeld. De studievoucher is een tegoed van ongeveer € 2.000,- voor een nieuwe opleiding. Het moet een geaccrediteerde opleiding zijn in het hoger onderwijs (voltijd, deeltijd, duaal of modulair) in binnen- of buitenland. Je krijgt het bedrag niet uitbetaald, maar als korting op je collegegeld.
Lees hier meer over de studievoucher.